Termékeink

Werth TomoScope® XS FOV

Az új Werth TomoScope® XS FOV (Field Of View – látómező) technológia már elérhető a hagyományos 3D koordináta mérőgépek áráért! ...

Az új Werth TomoScope® XS FOV (Field Of View – látómező) technológia már elérhető a hagyományos 3D koordináta mérőgépek áráért!
 
A “FOV” modellel a Werth bemutatja a nagy teljesítményű és kompakt TomoScope® XS család harmadik röntgen tomográfiás koordinátamérő készülékét.
Az új modell olcsóbb és különösen könnyen kezelhető. Már 2005-ben, amikor az első röntgen-komputertomográfiás készüléket (TomoScope® 200) kifejezetten a koordináta-méréstechnika számára fejlesztették ki, és fontos volt, hogy ezt a technológiát minél több felhasználó számára elérhetővé tegyék vonzó áron. A következő években azonban az irány egyre erősebb eszközök felé haladt, amelyek lehetővé tették a nagyobb, sűrűbb anyagokból készült munkadarabok mérését.
 
2017-ben Werth Messtechnik bemutatta a TomoScope® XS-et, amely a nagyok technológiáját mutatja be a kicsi formátumban, később pedig a TomoScope® XS Plus megduplázta a TomoScope® XS méréstartományát.
A TomoScope® XS FOV (látómező) több mint 15 éves fejlesztési tapasztalaton alapszik a tomográfia területén – a Werth most felajánlja, hogy röntgen tomográfiát szállít a hagyományos 3D koordinátamérő gépek áráért.
 
Teljesen automatikus “Képben” mérés
A detektor választható rögzítési irányától függően az új eszközök 120 mm átmérőjű vagy magasságú mérési tartományt kínálnak, a mérések a látómezőben zajlanak. A 6 megapixeles detektor nagyon nagy felbontást tesz lehetővé. Az OnTheFly módban végzett mérés és a munkadarab térfogatának valós idejű digitális rekonstrukciója gyors eredményt biztosít.
A TomoScope® XS FOV teljesen automatizált
A hasznos paramétereket bizonyos esetekben már a gyárban beállítottak. A kezelő elhelyezi a munkadarabokat a forgóasztalon és a WinWerth® mérőszoftverben rákattint az “Automatikus mérés” gombra. A választható mérési paraméterek közül néhány tartalmaz feszültséget vagy előszűrőt.
 
Műanyag munkadarabok mérése
A TomoScope® XS FOV ideális a nagy mennyiségben előállított műanyag munkadarabok gyártással kapcsolatos méréseihez. Ilyenek például a joghurtos edények, palack kupakok, tiplik vagy az inhalátorok műanyag házai. Számos apró munkadarab, például fedelek vagy műanyag fogaskerekek, megfelelő rögzítőelemekkel együtt mérhetők. Az értékelés során a “munkadarab-elválasztás” szoftverfunkció automatikusan elválasztja a mért adatokat. Az eredményeket felhasználóbarát módon jeleníti meg a WinWerth® 3D grafika: a jó alkatrészek és az elutasítások színkódos megjelenítése be van építve a mérési jelentésbe, amely gyors áttekintést nyújt, különösen az inline és az atline mérésekhez.
 
A TomoScope® XS FOV rugalmas eszköz a röntgentomográfiás gyors mérésekhez. A karbantartás nélküli, 130 kV feszültségű monoblokk csőnek köszönhetően az egység magas rendelkezésre állással rendelkezik. A teljes védelem elvén alapuló kompakt kialakítás szinte bárhol használható. Mint minden Werth Messtechnik röntgentomográfia koordináta mérőgép, a TomoScope® XS FOV is teljes mértékben megfelel a VDI / VDE 2617 alapú előírásoknak. A Werth Messtechnik kalibráló laboratóriuma akkreditálva van a koordinátamérő gépek röntgen-tomográfiai érzékelő technológiával végzett kalibrálásához.
  • Koordináta mérőgép háromdimenziós méréshez a számítógépes tomográfia (CT) elve szerint
  • Gyors mérés a detektor látómezejében mozgó tengelyek nélkül, nagy felbontással és nagy teljesítménnyel
  • Magas rendelkezésre állás a karbantartásmentes csőnek köszönhetően (monoblokkos kivitel)
  • Rendkívül pontos légcsapágyas forgótengely az alacsony mérési bizonytalanság érdekében
  • Alacsony helyigény a kompakt kialakításnak köszönhetően, integrált vezérlés
  • Gyors amortizáció az alacsony beszerzési költségek révén – röntgen tomográfia a hagyományos 3D koordináta mérőgépek áráért
  • Olyan opciókkal, mint az OnTheFly technológia a mérési idő csökkentésére vagy a mért adatok automatikus szétválasztása az értékelés során
CT, RÖNTGENES MÉRŐGÉPEK: Werth TomoScope® XS FOV (Field Of View)
A munkadarab maximális méretei: átmérő Ø120 mm, hosszúság 93 mm (a munkadarabok méretarányától függően)
Röntgenforrás: 130 kV-os makró monoblokk cső
Detektor mérete: 60 × 53 mm2 és 140 × 110 mm2 között
Képpontok száma: 1200 x 1060 és 2800 x 2200 között
Pixel központ távolsága: 50 μ
Mélység: 583 mm
Szélesség: 1300 mm
Magasság: 1370 mm
A gép súlya: 880 kg
Maximálisan megengedett hiba (MPE) speciális laboratóriumi körülmények között: P: 5, E: (5 + L / 75) μm, SD3: (4 + L / 100) μm
Felhasználhatósági területek: Műanyag munkadarabok, például csészék, palackfedelek, tiplik vagy kis műanyag házak mérésére.
Hova telepíthető: termelésbe vagy mérőszobába.