Termékeink

TomoScope XS Plus

Az új Werth TomoScope®XS Plus a nagyobb munkadarabok mérését, körülbelül 450 mm hosszig, és a kisebb tárgyak nagyfelbontású vagy csökkentett idejű mérését teszi lehetővé.

Nagy teljesítményű, rendkívül pontos, számítógépes tomográfia (CT) elvén működő koordináta mérőgépek már mérsékelt áron is elérhetők. Az új Werth TomoScope®XS Plus lehetővé teszi a nagyobb (kb. 450 mm hosszú) munkadarabok és a kisebb tárgyak nagyfelbontású vagy csökkentett idejű mérését.

Az új TomoScope® XS Plus méréstartománya kétszer nagyobb a TomoScope® XS-hez képest. A méréseket nagy felbontásban, nagy teljesítménnyel, rövid mérési idővel végzi a mérőgép. A monoblokk kialakításnak és csövek, a generátor és a vákuum előállításának köszönhetően röntgencsövek szinte karbantartásmentesek, így rendkívül magas üzemidőt biztosítanak. A nyitott dizájn korlátlan élettartamot eredményez, mivel a kopóalkatrészek szükség esetén cserélhetők. A többi röntgenkomponenst szintén úgy optimalizálták, hogy a teljes gépen egyéves karbantartási ciklust biztosítsanak, a hagyományos koordináta-mérőgépekhez hasonlóan. A csövek elérhetőek a maximális 130 vagy 160 kV feszültséggel, amelyek széles körű alkalmazási területeket biztosítanak műanyag és fém munkadarabok méréséhez.

A raszter tomográfia során a munkadarab különböző röntgenképei sorrendben készülnek el.
A munkadarab teljes térfogatát a különböző forgási pozíciókban rögzített képekből rekonstruálják, az anyagátmeneteknél a mérési pontok kiszámításához a sub-voxeling szabadalmaztatott eljárást használják. Ez a megoldás egészen az akár 450 mm hosszú munkadarabok mérését is lehetővé teszi. Ugyanakkor kisebb tárgyak is megmérhetők tömegesen vagy külön-külön, nagy felbontással és rövid mérési idővel. A mérési eredmények a teljes munkadarab térfogatot mutatják, szinte bármilyen kívánt felbontással, az összes koordinátatengelyen (akár 60 milliárd voxelig). A mérési pontfelhő lehetővé teszi mind a névleges-tényleges méretek összehasonlítását – amelynek segítségével azonnal meghatározhatók a problémás területek -, mind pedig a geometriai jellemzők méréseit.

Az új gép in-line alkalmazásoknál is használható. Ezt részben a munkadarab térfogatának valós időben, a mérésekkel párhuzamosan történő rekonstruálása teszi lehetővé, a gyors elemző szoftver és az OnTheFly CT segítségével.

A TomoScope® XS Plus-szal a Werth Messtechnik egy újabb kompakt computer tomográfiai (CT) készüléket mutat be sok új lehetőséggel. A gép egy költséghatékony és átfogó koncepciót kínál, alacsony helyigény és súly mellett.

Több mérési mennyiség és nagyobb felbontás minimális térben - teljes és pontos mérés ipari komputertomográfiával (CT)
Géptípus Koordináta mérőgép CT (röntgen komputertomográfos) szenzor technológiával.
Maximális munkadarabméret (mm) Ømax. = approx. 289 mm; Lmax. = approx. 456 mm (az alkatrészek oldalarányától függően)
A legnagyobb megengedett hosszmérési hiba 4,5 µm-ig
Alkalmazás 3D mérés és ellenőrzés, ipari CT-vel: csatlakozók, műanyag házak és burkolatok, 3D-s nyomtatott munkadarabok, csomagolások, PET-palackok.

Videó bemutató

Koordináta mérőgép 3D méréshez CT felhasználásával.


Letölthető dokumetumok