Szolgáltatásaink

Bérmérés, bérszkennelés és Reverse Engineering

A technológiai és gyártási folyamatok folyamatos fejlődése, illetve a vevők által növekvő elvárások megkövetelik az egyes folyamatok kihelyezését (outsourcing) mellyel a hatékonyság növelés mellet, nagyobb összegű befektetések nélkül is könnyen és gyorsan elvégezhetők a kívánt mérési feladatok, akár helyszínen is.

Cégünk az elérhető legmodernebb mérőrendszereket alkalmazva kínál szolgáltatásokat a méréstechnika területén.

Kapacitás hiány esetén a bemutató termünkben megtálalható hagyományos koordináta és multiszenzoros mérőgépek állnak a rendelkezésre mellyel az egyes darabok mérése, programozása, illetve a jegyzőkönyv készítése elvégezhető, melyet magasan képezett szakembereink végeznek. Széria mérés esetén az elkészített program gyorsítja a feldolgozást tovább csökkentve a fajlagos költségeket.

Könnyű belátni, hogy bizonyos mérettartomány felett már maga a szerkezet mozgatása, szállítása is komoly előkészületeket és természetesen ezzel együtt magas költségeket jelent.

Nagy méréstartomány alatt 1 – 5 – 10 sőt akár 20 méteres darabokat értünk.

A nagyméretű darabok mérésére hordozható optikai célberendezésekkel állunk ügyfeleink rendelkezésére.  Ezek az eszközök néhány perc alatt telepíthetők, és termelési környezetben alkalmazhatók. A technológiának és a kialakításnak köszönhetően ellenállóak a gyártás következtében létrejövő szennyeződésekkel szemben, valamint a termelésben szintén jelentkező talajrezgéseknek, és vibrációknak, legyen az közeli teherforgalom, vagy egy nagy teljesítményű présgép.

Fontos megjegyezni hogy ezek a technológiák lásd HandyProbe (érintéses) , vagy Metrascan (érintés mentes) termelési környezetben és nagy méréstartományban (2-3-5 méter) is hozzák a mérőkarok mérőszobai pontosságát, a kitűnő mobilizáltság mellett!!

Napjainkban egyre hangsúlyosabb szerepet kap mind a méréstechnikában, mind a gyártási folyamatokban a munkadarabok, szerszámok 3d akvirálása, vagyis a 3d szkennelése.

A nagysebességű érintésmentes vizsgálatok, hagyományos érintéses mérésekkel szemben nagyságrendekkel rövidebb idő alatt nagyságrendekkel nagyobb mennyiségű adatokat bocsájtanak a felhasználók rendelkezésére. Mivel a darab teljes felületének összes pontja rendelkezésre áll, ezért a későbbiekben felmerülő új geometriák  mérése, kiértékelése elvégezhető újabb szkennelés nélkül. A szkennelési technológiával a mérés jelentősen felgyorsítható, az úgy nevezett colormapping eljárással a hibák egy gombnyomással lokalizálhatók.

A szkeneléssel létrehozott pontfelhő a mérésen kívül az úgynevezett Reverese Engieering eljárásra is használható. A kissé magyartalanul fordított mérnöki tevékenységnek hívott  eljárás tulajdonképpen a már meglévő darabtól/szerszámtól halad vissza a dokumentáció felé.  Például amikor egy elhasználódott fröccsöntő szerszámot akarunk legyártani, de nincs meg hozzá sem a rajzunk, sem a modellünk. Ebben az esetben a szkennelést követően néhány nap alatt hozzájuthatunk az új alkatrész legyártásához szükséges rajzokhoz.

A fentieket összegezve legyen szó akár egy darab teljes beméréséről, jegyzőkönyvezéséről, vagy komplett dokumentáció létrehozásáról, akár a vizsgálandó adathalmaz kinyeréséről, várjuk megkeresésüket!

Werth Magyarország Kft.

2200 MONOR, PETŐFI U. 4.

(MEGKÖZELÍTÉS AUTÓVAL A KISS ERNŐ UTCA FELŐL JAVASOLT)

TEL: +36 29 611 020
FAX: +36 29 611 022

Központi email: info@werth.hu
Árajánlatkérés: sales@werth.hu
Hibabejelentés: support@werth.hu

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!