Híreink

ÖNTVÉNYALKATRÉSZEK MÉRÉSE A METRASCAN 3D SZKENNER SEGÍTSÉGÉVEL

 

A Šmeral cseh cég formázó gépek gyártására, korszerűsítésére és nagyjavítására szakosodott, a Creaform 3D szkennerre támaszkodik, így a korábbinál sokkal gyorsabban képes megvalósítani a komplex alakmérést.

Az 1861-ben alakult részvénytársaság öntödei tevékenységgel kezdte működését, melyet a későbbiekben gépgyártással egészített ki, 1925-ben már saját márkájú gépeket alkotott. Napjainkban a Šmerals gyártógépek, robotok és automatizált kulcsrakész gyártósorok, valamint kovácsoláshoz használatos prések és hengerek gyártásával foglalkozik. A Šmeral Brno a világ vezető szállítója kereszt ékhengerlő gépek acél és alumíniumötvözetek alakításához.

 

Miért érdemes 3D szkennert használni?

A Šmeral már használt koordináta mérőgépet, arra törekedett azonban, hogy javítsa minőségbiztosítását egy a hordozható szkenner alkalmazásával, amellyel egyszerűen megoldható a CAD összehasonlítás, a retrofit és a reverse engineering.

Némi keresés után a Creaformnál döntöttek. Az egyeztetések és megbeszéléseket követően a MetraSCAN 3D-t választották, amely egy optikai elven működő 3d szkenner mely esetében a pozicionálást egy külső kamerarendszer, a C-track végzi, amely lehetővé teszi a dinamikus hivatkozást, az automatikus igazítást és a paraméterek folyamatos ellenőrzését. Nem érzékeny az üzemi környezet változásaira, és ideális olyan alkatrészek mérésére, amelyek nem helyezhetők el gránit vagy öntöttvas asztalra.
A Creaform termékek hivatalos disztribútorának csehországi helyszíni bemutatója után Šmeral Brno-t lenyűgözték a MetraSCAN 3D képességei, különösen azért, mert gyakran fényes és érdes felületeket mértek és szkenneltek. És ez minden előkészítés nélkül, csakúgy, mint más beolvasási megoldások esetén, nekik korábban spray-k alkalmazására vagy más beállítások megvalósítására lett volna szükségük.

További plusz a mérés sebessége és hatótávolsága, valamint a 3D-s szkenner eszköz hordozhatósága volt, mivel a rendszert magában a gyárban, de az ügyfél telephelyén történő mérésekre is fel lehet használni.

A Šmeral gyorsan úgy döntött, hogy befektet egy MetraSCAN 750 │ Elite-be. Még akkor is, ha már volt másik mérőberendezésük, de nem volt lehetőségük 3D szkennelésre. A MetraSCAN 3D-vel
további mérési lehetőségek és kapacitások váltak láthatóvá, amelyek nagyon fontosak a vállalat számára, mivel megpróbálják elérni, a tervezőkkel együttműködve, a leghatékonyabb mérési
módszerek az ékhengerléshez. A Creaform szkenner sokat segít, mivel sokkal gyorsabbá teszi az összetett alakmérést.

 

 

 

 

 

Werth Magyarország Kft.

2200 MONOR, PETŐFI U. 4.

(MEGKÖZELÍTÉS AUTÓVAL A KISS ERNŐ UTCA FELŐL JAVASOLT)

TEL: +36 29 611 020
FAX: +36 29 611 022

Központi email: info@werth.hu
Árajánlatkérés: sales@werth.hu
Hibabejelentés: support@werth.hu

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!